Een hypotheek is in wezen een financieel plan. Een systeem waarmee vermogen kan worden opgebouwd met onroerend goed als onderpand. U leent geld, koopt daarmee een huis, betaalt uiteindelijk de lening terug en bent dan eigenaar van een woning zonder hypotheek: u hebt vermogen gevormd. Het doel is dus steeds vermogen vormen. Alleen de weg daar naartoe is vaak verschillend.
Om u een beetje op die weg verder te helpen vindt u op deze pagina wat tips.
De ‘bank’
In Nederland houden ongeveer 100 banken en verzekeringmaatschappijen zich bezig met hypotheekverstrekking. Ieder met hun eigen oplossingen. Het is dan ook begrijpelijk, dat al die ‘geldgevers’ u hun eigen producten willen verkopen.
Onafhankelijk adviseur
Als onafhankelijk hypotheekadviseur is het onze taak al die verschillen boven water te krijgen. Om samen met u te zoeken naar de meest ideale oplossing. Hypotheekvormen, speciale constructies, rentesystemen en beschermingsvormen, de mogelijkheden zijn zo verschillend, dat het voor banken absoluut onmogelijk is geworden altijd ‘de beste oplossing’ te kunnen bieden. Want iedere bank heeft zo zijn eigen ‘producten’. En de concurrentie tussen al die geldgevers is gelukkig nog steeds erg groot.
Ons werk is u te helpen kiezen uit alles wat de markt te bieden heeft. Maak er gebruik van. Het is kosteloos.
Tips:
- Doe nooit een bod op een woning zonder uw financiële mogelijkheden te kennen
- Wanneer u een bod uitbrengt, doe dat dan onder het voorbehoud dat de gekozen financiering door moet gaan. Noem daarbij precies de gekozen bank, de bruto maandlast, het rentepercentage en hypotheekvorm. Want ‘een financiering tegen gangbare marktcondities’ is wel heel erg vrijblijvend…
- Beschikt u over ‘eigen geld’? Overweeg dan één van de ‘bijzondere constructies’, waardoor extra lage maandlasten kunnen ontstaan.
- Hoe hoog de rendementen van een belegging ook kunnen worden, realiseer u, dat ze ook heel laag kunnen zijn…
- Gebruikt u een hypotheek met een kapitaalverzekering? Ga dan na of het zinvol is er een ‘KEW’-polis van te maken. U bent dan weliswaar verplicht de uitkering te gebruiken voor het aflossen van uw hypotheek, maar de poliswaarde blijft dan steeds (binnen bepaalde grenzen) onbelast.
- Wanneer u het gevoel hebt dat de hypotheekrente erg laag is, koop dan voor de toekomst wat zekerheid in, en kies voor een rentecontract dat langer vast staat.
- Hebt u opgroeiende kinderen, kies dan zelfs voor een zodanig lang rentecontract, dat u gedurende die dure ‘kinderperiode’ geen renteverhoging hoeft te verwachten.
- Neem nooit al te grote risico’s omwille van alleen maar een lage maandlast…
- En wanneer u zeker wilt zijn dat u de juiste keuzes maakt, kies dan niet voor de oplossingen van één bank, maar laat ons u helpen te kiezen uit alles wat de markt te bieden heeft.
Vragen? Meer informie?
Ja, ik wil graag meer informatie. Ik neem contact op met Fidiom.