Waarom een schadeverzekering?

Niet iedereen heeft geld achter de hand. Daarom kan het verstandig zijn om u te verzekeren tegen de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen. Schadeverzekeringen dekken (een deel van) de schade die ontstaat door brand, inbraak of een gebroken ruit als een buurtkind daar al spelend een bal doorheen schopt.

U kunt de waarde van uw huis, inboedel, glas of kostbaarheden helemaal verzekeren of voor een bepaald bedrag (de verzekerde som). U mag er echter niet aan verdienen. Dus u kunt bijvoorbeeld niet € 500 claimen voor een verdwenen televisie ter waarde van € 250. Ook niet als die apparaten duurder zijn geworden.

Iets anders is het als u uw waardevolle schilderijen, sieraden of kunstvoorwerpen vooraf door een deskundige laat taxeren. De waarde van deze voorwerpen wordt immers bepaald door bijzonderheid, leeftijd of bekendheid.

Verder moet u er altijd alles aan doen om schade te voorkomen (schadepreventie). Verzekeraars betalen soms niet uit als ze vermoeden dat u uw huis bijvoorbeeld niet goed heeft afgesloten of op een andere manier onvoorzichtig of nalatig bent geweest.

Hebt u al verzekeringen elders lopen en wilt u hierover nader advies, kiest u tevens voor service en klantvriendelijkheid, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Klik hier voor specifieke informatie:
Wonen
Recht & Aansprakelijkheid
Verkeer
Reizen & Recreatie

Vragen? Meer informatie?

Neem dan contact met ons op.