Als u een persoonlijke lening afsluit, weet u precies hoeveel u leent, hoe lang de lening loopt, hoeveel rente u betaalt en wat de totale kosten van de lening zijn. Met andere woorden: bij een persoonlijke lening weet u precies waar u aan toe bent. En aan het einde van de looptijd de schuld is afgelost en ook dat kan een prettig idee zijn.

Maar u bent echter ook minder flexibel. Het is vrijwel onmogelijk om binnen dezelfde lening ‘bij te lenen’. Daarom is deze vorm van lenen vooral geschikt voor situaties waarin u zelf vooraf weet hoeveel geld u nodig hebt, bijvoorbeeld voor een grote aanschaf van een auto of caravan.

Bij een persoonlijke lening is de rente vaak net iets hoger dan bij het doorlopende krediet, omdat de rente bij een persoonlijke lening voor de gehele termijn vaststaat.

Lening met restwaarde

Bij een persoonlijke lening betaalt u in de regel per maand, kwartaal, half jaar of jaar een bedrag aan rente en aflossing. U kunt er in sommige gevallen ook voor kiezen om de geleende som of een deel van de geleende som (bijvoorbeeld 25%) in één keer aan het einde van uw looptijd terug te betalen. U betaalt gedurende de looptijd natuurlijk wel rente. In dit geval spreekt men van een lening met restwaarde.

Deze vorm van financieren wordt veel gebruikt in de auto-, motoren- en caravanbranche. Aan het einde van de looptijd van de lening kunt u namelijk uw aanschaf inruilen om de restwaarde te voldoen. U kunt ook investeren in een nieuwe auto, motor of caravan.

Ja, ik ben geïnteresseerd!

Ik wil graag een lening afsluiten. Ik neem contact op met Fidiom.