Korte omschrijving

Bij de motor- en scooterverzekering is schade gedekt aan uw motorrijwiel.Je motor en/of scooter geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Wat een genot bijvoorbeeld om rijen auto’s voorbij te rijden in de file… Helaas gaat er ook nog wel eens iets mis. Met een Motor-/scooterverzekering bescherm je je motor en/of scooter, verzeker je je tegen de wettelijke aansprakelijkheid (WA) en kun je rekenen op goede service op het moment dat je die nodig hebt.

Verdere specificatie

Bij de motor/scooterverzekering kun je kiezen uit drie hoofddekkingen:

  1. WA: de WA-verzekering is verplicht en kent een standaard verzekerd bedrag van € 2,5 miljoen. Hiermee is de schade gedekt die aan derden wordt toegebracht en waarvoor jij aansprakelijk wordt gesteld.
  2. WA met beperkt casco: hiermee verzeker je je ook tegen brand, diefstal, explosie, bliksem, storm, overstroming en een botsing met vogels of wild.
  3. WA met volledig casco: deze uitgebreide verzekering dekt, naast de beperkt casco dekking, ook de schade aan je eigen motor of scooter ontstaan door bijvoorbeeld botsen, omslaan, slippen, van de weg of in het water raken. Mocht de motor / scooter binnen een jaar total loss zijn of gestolen worden, dan wordt de nieuwwaarde vergoed. Daarna geldt een vaste afschrijvingsregel.
  4. Je kunt de motor / scooter-verzekering uitbreiden met de Ongevallen opzittendenverzekering. Deze verzekering keert uit ongeacht de schuldvraag, bijvoorbeeld: € 5.000,- bij overlijden en € 15.000,- bij blijvende invaliditeit. Verzekerd zijn zowel bestuurder als medepassagier.

Je kunt je motor- / scooterverzekering ook uitbreiden met een rechtsbijstanddekking voor verhaalschade. Bij de volledig casco verzekering is ook:

  1. De schade aan helm en gedragen motorkleding van de bestuurder en passagier verzekerd (meestal tot een maximum van € 750,-);
  2. Wordt de motor of scooter gestolen dan biedt de verzekering een dagvergoeding voor vervangend vervoer voor maximaal 30 dagen (geldt ook voor beperkt casco).

Doelgroep

Eigenaren van motoren en scooters.

Premie

De premie is afhankelijk van het soort motor/scooter, de wijze van gebruik en de regio.

Vragen? Meer informatie?

Ja, ik wil graag meer informatie! Ik neem contact op met Fidiom.