De Nationale Hypotheek Garantie geeft méér zekerheid

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen U kunt de NHG gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning of voor de kwaliteitsverbetering van uw huidige woning.

De NHG, die sinds 1995 de Gemeentegarantie vervangt, is ingesteld om het eigen woningbezit op een veilige en verantwoorde wijze mogelijk te maken voor een breed publiek. Ook voor mensen met weinig of geen eigen geld.

De NHG biedt vooral de zekerheid, dat u uw lening helemaal kunt terugbetalen. Zelfs als u niet meer in staat bent om de lasten te dragen en uw woning verkocht moet worden.

Als uw huis minder opbrengt dan de uitstaande hypotheek, dan betaalt het Waarborgfonds Eigen Woningen de restschuld aan de geldverstrekker. Bedenk wél, dat het Waarborgfonds dan een vordering op u heeft ter grootte van het bedrag, dat aan de geldgever is uitbetaald. Dit bedrag kan op u worden verhaald. Een belangrijk voordeel van de NHG is echter, dat het Waarborgfonds de restschuld onder bepaalde voorwaarden kan kwijtschelden.

Met NHG kunt u goedkoper lenen. Dankzij de borgstelling van de Nationale Hypotheek Garantie berekenen financiers u een lagere hypotheekrente. Uw rentevoordeel kan oplopen tot maar liefst een half procent.

Om uw hypotheek met NHG af te sluiten moet u aan verschillende voorwaarden voldoen.

Vragen? Meer informatie?

Ja, ik wil graag meer informatie! Ik neem contact op met Fidiom.