‘Hypotheekrente licht gedaald’

Door de neergaande kapitaalmarktrente is de hypotheekrente de laatste drie weken tot rust gekomen. De gemiddelde hypotheekrente is door enkele forse verlagingen, vorige week van NN en Hypotrust Comfort, zelfs al weer licht gedaald. Dat schrijft De Hypotheekshop.

“Door renteverhogingen van NIBC, Centraal Beheer en Merius zijn de grootbanken vlak voor het begin van het hypotheekseizoen geruisloos opgeklommen en nemen zij de topposities in op de voor hun belangrijke 10 jaar rentevaste periode” aldus de hypotheekketen. “Afgelopen week werd bekend dat Rabobank werkt aan het opzetten van een nieuwe hypotheekbank, genaamd Vista Hypotheken. Daarmee wil het bedrijf hypotheken gaan aanbieden die worden gefinancierd door bijvoorbeeld pensioenfondsen.”

Onderscheid

“Hypotrust Comfort maakt voortaan onderscheid in de rentetarieven van annuïteiten en aflossingsvrij. Geldverstrekkers noemen drie redenen voor dit verschil: hogere financieringskosten, hogere kapitaaldekkingseisen door Basel-regelgeving en bewustwording van de consument. De meeste regiepartijen kennen geen renteopslag voor aflossingsvrije hypotheken”, schrijft De Hypotheekshop.

Bron: InFinance.nl