Hypotheekachterstanden snel ingelopen

Het aantal hypotheekachterstanden langer dan drie maanden loopt snel terug. Onderzoek van Dynamic Credit wijst uit dat deze daling met name zichtbaar is in de provincie Flevoland, waar het percentage van leningen in achterstand in vier jaar tijd met 75% is teruggelopen van 1,23% naar 0,31%.

Noord-Brabant staat op dit moment met 0,3% leningen in achterstand op de tweede plaats in het onderzoek van de vermogensbeheerder. Drenthe neemt met 2,9% de derde plek in.

Gelderland laat van alle provincies het meest grillige verloop zien. Hier bedroeg het percentage van leningen in achterstand vier jaar geleden 0,9%. Daarna gaat het met forse pieken en dalen naar 0,2% halverwege dit jaar. Een percentage waar overigens de meeste provincies zo ongeveer op uitkomen.

Conjunctuur

Volgens Jasper Koops, Portfoliomanager bij Dynamic Credit, laat het onderzoek daarmee zien dat tijdens economisch gunstige tijden alle provincies hetzelfde beeld geven, terwijl er tijdens economisch slechte tijden meer en grote verschillen optreden.

Bron: Infinance.nl